(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kynutý štrůdl
Potřebné ingredience
1/4 l mléka, 1 dcl oleje, 1 čajová lžička soli, 1-2 lžíce cukru, 1/2 kg hladké mouky, droždí
Postup přípravy
Zadělávám v domácí pekárně. V tomto pořadí se vloží suroviny, program těsto. Po vykynutí se plní klasickým způsobem, mák, jablka...Po naplnění necháme ještě cca 15 min. kynout na plechu. Samozřejmě je výborný i při klasickém zadělání těsta. Ohřejeme mléko, dáme droždí, lehce poprášíme hl. moukou (uděláme kvásek). Přidáme ostatní suroviny zamícháme a necháme vykynout. Z tohoto množství surovin nám vyjdou 2 nohavice štrůdlu.
Pečeme ve vyhřáté troubě 180-200 C cca 20 min. U nás se už jiný nedělá.
Pečeme ve vyhřáté troubě 180-200 C cca 20 min. U nás se už jiný nedělá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

aknalb6677
(upraveno)
2. 8. 2010, 17:47
Dnes jsem dělala štrůdl podle vašeho receptu
a je perfektní




nahlásit

zdenka54
(upraveno)
24. 2. 2009, 14:49
Gábi,štrůl ničím nepotíráte?

nahlásit

skippyna
(upraveno)
23. 1. 2009, 14:23
Gábi,do toho těsta se nedává vejce?

nahlásit
babus36
(upraveno)
18. 2. 2009, 18:15
@skippyna
Omlouvám se, že odpovídám až nyní. Opravdu se nedává vejce. S těstem se krásně pracuje. Na štrůdl už jiné nedělám. Hezký den G

nahlásit